De Friese Dansdagen geven dans in Friesland een flinke boost.

Friesland organiseert eerste eigen dansfestival

We dansen als we blij zijn, of verliefd. Om groots te laten zien dat we opgewonden zijn of piepklein een stiekeme overwinning te vieren. Dansen biedt troost en verbindt. Leeuwarden is van donderdag 4 tot en met maandag 8 oktober het bruisend hart van alles dat hiermee te maken heeft. Stadsschouwburg De Harmonie en poptempel Neushoorn zijn dan het zenuwcentrum van de eerste Friese Dansdagen.

Internationale allure

Spraakmakende voorstellingen uit binnen- en buitenland sieren de planken van de schouwburgen nadat het dansfestival is geopend door het eveneens internationaal geroemde Nederlands Dans Theater. Ook Friese dansers stralen op de verschillende podia en tijdens het grootse Dansfeest mag iedereen met de voetjes van de vloer.

Inclusie en Diversiteit

Speciaal voor de Friese Dansdagen is een voorstelling gemaakt waarin mensen met een beperking, fysiek of verstandelijk, de hoofdrol spelen. Dat illustreert dat een perfect danslijf geen voorwaarde is om danser te zijn - een vervolg op het Europese project Let’s Dance. Tijdens het hele festival en de afterparty’s is er alle ruimte om ook zelf met de voetjes van de vloer te gaan. Zo kunnen kinderen met hun grootouders de vloer op om dansend de generatiekloof te overbruggen.

Grenzeloze samenwerking

De Dance Battle voor basisscholen wordt extra groot met middelbare scholieren en Friese urban dancers. Samen met Holland Dance en het Spaanse La Compaña Danza Vinculados komen experts naar Leeuwarden om te praten over de verbindende kracht van dans. Friesland reikt vanuit het Noorden naar het Zuiden en werken daarbij nauw samen met het landelijk festival Nederlandse Dansdagen uit Maastricht. Fries en Limburgs talent straalt op het podium!

De Nederlandse Dansdagen, Keunstwurk, Kunstkade, Jeugd Dans Opleiding Friesland, de opleiding Artiest Dans van het Friesland College en DeDansDivisie geven dans in Friesland een stevige boost en dat vanaf 2018 iedere twee jaarLees het Programma Friese Dansdagen.

De kaarten voor de Friese Dansdagen zijn te koop op www.Harmonie.nl of aan de kassa van stadsschouwburg de Harmonie. Wil je meerdere voorstellingen bezoeken, koop dan een Passepartout of Dagkaart. Ben jij tussen de 12 en 25 jaar dan is er de gratis Harmonie Jongerenkaart waarmee je tot 70% korting kunt krijgen op alle voorstellingen.