Free to Move 2016

Free To Move opent weer het dansseizoen

Na vier succesvolle eerdere edities opent op 31 augustus het dansgala 'Free To Move' voor de vijfde keer het Nederlandse dansseizoen. Tijdens deze avondvullende voorstelling in het Scheveningse Zuiderstrandtheater zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen te zien nog vóór ze in het theater te zien zijn.

Ultieme vrijheid van bewegen

De top van de Nederlandse dans zet zich opnieuw belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten. Een spetterende voorstelling die in het teken staat van bewegen en bewogen worden. Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen – een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Van ieder verkocht kaartje van 35 euro gaat 33 euro direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival stelt net als voorgaande jaren het programma van 'Free To Move' samen. “Free To Move is de mooiste opening van het dansseizoen die je maar kunt bedenken. Wat is er nou mooierdan als dansliefhebber het seizoen met een goede daad te beginnen terwijl je een fantastisch programma bijwoont?”, aldus Wuersten.

Terugblik op Free to Move 2016

 

 

Meer inspiratie