Free to Move: Moderne dans voor spierziekten

Free to Move Moderne Dans Op 4 september 2014 start het Haagse dansseizoen voor de tweede keer met de moderne dansvoorstelling Free To Move. Een avond met de top van de Nederlandse moderne dans op uitnodiging van Holland Dance. Met Free To Move vraagt het Prinses Beatrix Spierfonds samen met Holland Dance aandacht voor spierziekten in Nederland. Van elk verkocht kaartje van 25 euro gaat 23 euro naar het goede doel.

Dansen is vrijheid

Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds, vertelt over de samenwerking met Holland Dance: “Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen, een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. In Nederland zijn er meer dan 200.000 mensen voor wie deze vrijheid niet geldt. Holland Dance en het Prinses Beatrix Spierfonds vinden elkaar op de grens van bewegen en brengen dit samen in Free To Move, onze jaarlijkse benefiet avond die in het teken staat van spierziekten."

Dansgezelschappen komen samen in Den Haag

De dansgezelschappen Club Guy & Roni, De Dutch Don’t Dance Division, LeineRoebana, Nederlands Dans Theater, Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Codarts Rotterdam en danser Redouan Ait Chitt staan op het programma.

“Op één avond genieten van meerdere Nederlandse dansgezelschappen is uniek” vertelt Samuel Wuersten, algemeen artistiek directeur Holland Dance. “Je bezoek krijgt bovendien een gouden randje, omdat je met de aankoop van een kaartje een goed doel steunt. Het is geweldig dat ook dit jaar zoveel dansgezelschappen voor honderd procent achter ons initiatief staan.”

Prestigieuze prijs van € 1 miljoen

Het doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen. Dit bewerkstelligt het fonds door middel van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens Free To Move zal de Wetenschapsprijs 2014 worden uitgereikt. Het is een prestigieuze prijs van € 1 miljoen voor een internationaal erkende onderzoeker, met als doel een belangrijke en grote stap voorwaarts te zetten richting de genezing van een of meerdere spierziekten.