© Frank Sanders' Akademie

Frank Sanders Akademie nu eigen vooropleiding

De Frank Sanders Akademie in Amsterdam krijgt vanaf september 2016 eindelijk een eigen vooropleiding. De artistieke leiding bestaat uit musicalacteur Ara Halici en movement director Hester Schrofer. Regisseur Bas Groenenberg krijgt de zakelijke leiding.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie startte in 1998 aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Inmiddels bevindt de opleiding zich in Het Sieraard in Amsterdam West, en heeft al meer dan 200 studenten geholpen op te klimmen naar nationale en internationale podia.

Enkele jaren geleden ontstond de wens een eigen vooropleiding te starten. Veel auditanten bleken over talent te beschikken, maar waren nog niet klaar voor een full-time opleiding. De vooropleiding zal de deelnemers voorbereiden op de auditie, de uiteindelijk opleiding en de manier van lesgeven aan de Akademie.

Klaar voor audities

Ara Halici en Hester Schrofer zijn beiden studenten van de eerste lichting en studeerden in 2001 af. Samen met Bas Groenenberg zijn zij verantwoordelijk voor de vooropleiding. Zij zullen samen met de studenten werken aan hun technieken op het gebied van spel, dans en zang. Er wordt aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling en daardoor wordt elke deelnemer individueel klaargestoomd voor deaudities.

Vooropleiding 

De vooropleiding gaat op 3 september 2016 van start en duurt een jaar. Elke zaterdag zullen er bijeenkomsten zijn. De audities voor de vooropleiding vinden plaats op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei.

Meer informatie: Frank Sanders Akademie

Meer inspiratie