Fotografe portretteert Haagse dansers

Portret uit What moves me van Ursula JernbergIn Het Nutshuis in Den Haag is momenteel de expositie Getuigen te bekijken. Bij deze expositie presenteren vier fotografiestudenten hun werk. Een van deze fotografen, Ursula Jernberg, maakte portretten van Haagse dansers.

Ursula Jernberg liet zich voor haar fotoserie What Moves Me inspireren door het werk van de Duitse choreografe Pina Bausch. Een citaat van Bausch: ‘I am more interested in what moves people, than how they move’, gebruikte Jernberg als leidraad om jonge dansers uit Den Haag over zichzelf en hun dans te laten vertellen. In de vier portretten die dit opleverde, zijn elementen te herkennen uit een aantal werken van Pina Bausch: Café Müller, Kontakthof, Nelken en Walzer.

Voor What Moves Me werkte Jernberg samen met grafisch ontwerpster Barbara Hennequin. Zij ontwikkelde voor de tentoonstelling een speciaal lettertype. Quotes van de dansers zijn bij de expositie in dit lettertype te lezen.

De expositie Getuigen maakt bezoekers van de tentoonstelling medegetuige van Haagse gebeurtenissen en verhalen die normaal gesproken onzichtbaar zouden zijn. Tot en met 22 december is de tentoonstelling in Het Nutshuis te bezoeken, op doordeweekse dagen van 11:00 tot 16:00 uur.

Portret uit What moves me van Ursula Jernberg