Fontys dansopleidingen geselecteerd voor Erasmus

FontysDe dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten is met de subsidieaanvraag voor het project INCLUSIVE geselecteerd bij het Nationaal Agentschap Erasmus+. Hierdoor kan de dansacademie samen met haar partners een heel nieuw onderwijsprogramma opstarten met behulp van Erasmus+.

Doel van het project

Fontys Hogescholen is geselecteerd met het project INCLUSIVE;
Inclusive Dance and Movement practice, the transferable skills of the dance artist.

Het doel van het project is een nieuwe visie op het lichaam in de danswereld en het bijstellen van het dansvakonderwijs op basis van nieuwe inzichten. De focus ligt op overdraagbare vaardigheden van dansers naast dans als uitvoerende kunstpraktijk. Dansers geven creatieve antwoorden op specifieke behoeften uit andere sectoren zoals architectuur en stedenbouw, mens en maatschappij en de gezondheidszorg. De partners zien niet langer de dans als een exclusieve vorm van kunst, maar willen dat het zo inclusief mogelijk gaat zijn.

Erasmus+

Erasmus+ KA2 Hoger Onderwijs (EU Programme for Education, Training, Youth and Sport) is een Europees mobiliteits- en uitwisselingsprogramma met focus op vaardigheden voor werkgelegenheid. Het biedt nieuwe kansen voor de modernisering van lesgeven en leren en mogelijkheden voor nieuwe partnerschappen tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

Het nieuwe Europese onderwijsprogramma Erasmus+ loopt van 1 september 2014 tot en met 31 augustus 2017.