Flamenco van Tiempos Nuevos in Openluchttheater Valkenburg

Het Openluchttheater Valkenburg presenteert vrijdag 14 augustus in samenwerking met Ap Art Events een optreden van de moderne flamenco sensatie; Tiempos Nuevos.

Tiempos Nuevos is een initiatief van zangeres/klassieke gitariste Maria Marín en Edsart Udo de Haes, een van Nederlands allerbeste flamencogitaristen. Middels het project Tiempos Nuevos willen zij bijdragen aan de flamenco van morgen.

Flamenco van morgen

Edsart en Maria onderzoeken oude en hedendaagse stijlen, maar willen flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. Ze willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen te fuseren maar actief te zoeken naar een nieuw geluid en zich niet alleen te laten inspireren maar zichzelf ook als 'inspirator' te gebruiken.

Met dans van Federico Ordoñez 

De fundamenten van 'Tiempos Nuevos' zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Vanavond zullen Jamie Peet (drums) en de flamencodanser Federico Ordoñez Tiempos Nuevos completeren.

Ga voor meer informatie over de flamencovoorstelling naar de website van het Openluchttheater Valkenburg. Of volg de 2 workshops flamencodans met Federico Ordoñez.