Flamenco nominaties bij Britse National Dance Awards 2013

Een flamencodanseresDe Britse National Dance Awards van 2013 laten zien dat flamenco dit jaar tot een van de hoogtepunten van de internationale danswereld behoort. Binnen de nominaties van dit jaar zijn er drie dansers uit de flamencoscène.

Tijdens het bekendmaken van de genomineerden had Graham Watts, hoofd van de Danssectie bij de show, het volgende te zeggen: “Vorig jaar was het de beurt aan hiphop om naar de voorgrond te treden tijdens de National Dance Awards. Anno 2013 eren we flamenco met drie genomineerden uit het zeer succesvolle flamencoseizoen.”

Nominaties

Eva Yerbabuena is genomineerd in de categorie ‘beste vrouwelijke danser’ voor haar voorstelling ¡Ay!, Israel Galván maakt kans op de uitreiking voor ‘uitzonderlijke klassieke prestatie’ in de categorie voor mannen en Rocío Molina kan de prijs voor ‘uitzonderlijke moderne prestatie’ voor vrouwen in de wacht slepen.

De drie genomineerden uit de flamencodans zijn gekozen uit 250 dansers, choreografen en bedrijven van verschillende nationaliteiten die zijn geselecteerd op basis van hun optredens tijdens de tiende editie van het Londense Flamenco Festival. De winnaars worden 27 januari 2014 in Londen bekendgemaakt.

Bron: http://www.flamenco-world.com/