Flamenco Biënnale succesvol van start

Het festival Flamenco Biënnale is zeer succesvol van start gegaan.De vierde editie van het festival Flamenco Biënnale is in Nederland op 19 januari van start gegaan. Inmiddels zijn er al een aantal shows achter de rug die veelal uitverkocht waren en werden afgesloten met een staande ovatie. Wat kun je de komende tijd nog meer zien?

Om het uitgebreide programma van het festival wat overzichtelijker te maken, heeft de organisatie van Flamenco Biënnale een aantal tips gegeven voor voorstellingen tijdens dit weekend die je niet wilt missen.

Las Migas

Vier vrouwen uit Barcelona die met een flinke dosis vernieuwingslust op zoek zijn naar hun eigen flamencosound. Las Migas kenmerkt zich met ‘vrolijke liederen die schuren en trieste liedjes om te lachen’ met een moderne en mediterrane vibe. Deze voorstelling draait vanavond om 20:30 uur in Rotterdam. Lees hier meer informatie.

Diego Carrasco

Diego Carrasco is singer-songwriter, improvisator en componist. Hij wordt ook wel gezien als het boegbeeld van de nieuwe flamenco door zijn ondefinieerbare stijl en originele teksten. Invloeden van jazz, rock en pop zijn veelal terug te vinden in zijn werk. Deze voorstelling draait vanavond om 20:30 uur in Utrecht en morgen (26 januari) om 20:30 uur in Amsterdam. Lees hier meer informatie.

Flamenco goes baroque

Volksmuziek en klassieke muziek ontmoeten elkaar in dit project van Fahmi Alqhai, die gezien wordt als een van de beste jonge bespelers van de viola da gamba, en flamencoster Arcángel. Samen met Patricia Guerrero wordt de cross-over tussen muziek en flamenco duidelijk als nooit te voren. Deze voorstelling is vanavond te zien om 20:15 uur in Amsterdam. Lees hier meer informatie.

Rosa Metal Y Ceniza

In deze dansvoorstelling van Olga Pericet verweeft moderne en klassieke dans zich met flamenco tot een harmonieus geheel. De New York Times omschreef de voorstelling als ‘piepklein van stuk, maar groots op het podium’. Deze voorstelling is morgen (26 januari) om 20:15 uur te zien in Den Haag. Lees hier meer informatie.

Bratimene

Deze wereldpremière van muzikale geesten uit verschillende culturen verkent nieuwe flamencogronden met onder meer de grote flamencostem van dit moment: Arcángel. Een ware smeltkroes van culturen, muziek en ritmes uit de flamenco. Deze voorstelling is zondag 27 januari om 21:00 uur te zien in Amsterdam. Lees hier meer informatie.