Flamenco Biënnale organiseert flamencodans workshops in april

Flamenco Biënnale dansworkshop Patricia GuerreroDe 5e editie van de Flamenco Biënnale vindt plaats van 16 januari tot en met 3 februari 2015 in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. In de aanloop naar het festival worden flamenco workshops georganiseerd in dans en muziek en is er een optreden van Arcángel, een van de grootste stemmen uit de nieuwe lichting flamencozangers.

Flamenco Workshops

De Flamenco Biënnale organiseert in april 2014 verschillende workshops. Flamenco danseres Patricia Guerrero geeft workshops flamencodans op 5 & 6 april (Rotterdam) en 7 & 8 april (Beek). Haar dans brengt een ode aan de traditionele stijl van Granada, waaraan zij een persoonlijke touch toevoegt door haar onverbeterlijke techniek, haar elegantie en haar pellizcos.

Muzikanten Dani de Morón en Agustín Diassera geven workshops in gitaar en percussie op 5, 7 & 8 april (Amsterdam). Dani de Morón (Daniel Mendez) speelde al flamencogitaar als jongen uit Morón de la Frontera, een flamenco-omgeving die werd gemarkeerd door de ‘toque’ (gitaarstijl) van Diego del Gastor. Agustín Diassera investeerde dankzij zijn muzikale rusteloosheid in diverse klankkleuren en stijlen als percussionist. Hij studeerde tevens fluit en harmonieleer bij Antonio Mesa.

Olor a Tierra van Arcángel

Olor a Tierra (Geur van de Aarde) is het nieuwste project van Arcángel, een van de grootste stemmen uit de nieuwe lichting flamencozangers. De cantaor uit Huelva kijkt graag over de flamencogrenzen, net als zijn grote voorbeeld Enrique Morente, de eigengereide vernieuwer van de flamencozang. Voor dit Flamenco Biënnale Intermezzo verenigt hij zich met nieuw toptalent gitarist Dani de Morón en danseres Patricia Guerrero.

4 april RASA Utrecht
6 april, Lantarenvenster Rotterdam
9 april, Paradiso Amsterdam

De Flamenco Biënnale

Het tweejaarlijkse festival toont sinds 2006 de rijke flamencotraditie in volle beweging met hedendaagse dansvoorstellingen, intieme zangrecitals en spannende muzikale allianties, waarin een nieuwe lichting flamenco artiesten over de grenzen van het genre heen kijkt. Met voorstellingen op ruim 16 podia in 6 verschillende steden en meer dan 12.000 bezoekers heeft de 4e editie van het festival in 2013 haar vleugels in het Nederlandse cultuurlandschap uitgeslagen en kan de Flamenco Biënnale zich definitief tot de grote Flamenco festivals van de wereld rekenen.