Festival UNEVEN verbindt dans met andere kunstdisciplines

Festival UNEVEN combineert dans met andere kunstenDit jaar vindt de vierde editie van het kunstfestival UNEVEN plaats op 8, 9, 10 november in Theater aan het Spui en op 15 en 16 november in Theater Dakota in Den Haag. Het UNEVEN programma zit vol dansvoorstellingen, beeldende kunst, muziek, composities en films. Het festival wordt georganiseerd door choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker, en heeft als doel kunstenaars en bezoekers elkaar te laten inspireren.

UNEVEN

Zoals ook bij voorgaande edities het geval was, neemt het UNEVEN festival een specifieke kunstdiscipline als uitgangspunt voor het programma. Dit jaar is het thema Schilders en hun Schilderkunst. Hierbij worden beroemde schilders zoals Piet Mondriaan, Frieda Kahlo, Edward Hopper en Gustav Klimt als inspiratiebron gebruikt voor alle werken in het festival. Het programma bestaat uit diverse installaties, de vertoning van een cinedansfilm, een drietal dansvoorstellingen en een theaterstuk.

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth begon haar carrière als choreografe in 2002 bij de werkplaats van het Korzo Theater in Den Haag. Haar eerste stuk Preview werd dermate goed ontvangen, dat ze werd gevraagd hiermee het CaDance festival te openen in 2002.Van Leth ontving in 2004 de tweede prijs van de Komeet, een stimuleringsprijs voor jong kunstzinnig talent in Den Haag. Voor het Theater aan het Spui creëerde ze tussen 2005 en 2008 zes avondvullende producties. Naast haar werk als choreografe, organiseert Van Leth onder de naam Lonneke van Leth Producties ook workshops en vaste danslessen.

Voor meer informatie, bekijk hier de website