Foto: Anna van Kooij - Clubbing

Festival Come Together toont dwarsdoorsnede Amsterdamse kunstscene

Een dwarsdoorsnede van de Amsterdamse kunstscene zie je tijdens festival Come Together. Van 26 tot en met 28 november 2015 presenteren zowel beginnende als gearriveerde Amsterdamse makers in Frascati hun werk. De tweede editie van Come Together brengt dans, theater, muziek, beeldende kunst en film.

Tijdens Come Together is onder andere het sologedeelte uit de choreografie ECHO van Nicole Beutler te zien, gedanst door Hillary Blake Firestone. De solo is gebaseerd op de shockerende solo die choreografe Ellen Edinoff in de jaren ’70 danste. Beutler baseerde de solo in ECHO op de recensies die over deze dansvoorstelling van choregraaf Koert Stuyf verschenen.

Beweging wordt muziek

Ook is de dansperformance Clubbing te zien. Choreograaf Keren Levi en componist Tom Parkinson slechten hierin de kloof tussen dans en muziek. Zes danseressen gebruiken de gehele ruimte als instrument. Ze werken met houten stokken, percussie, cello en live geluidseffecten. Beweging wordt muziek, terwijl muziek beweging wordt.

Schaduwspektakel van papier

Naast deze en andere voorstellingen kan het publiek nagesprekken bijwonen, luisteren naar muziek van verschillende jonge collectieven of het schaduwspektakel van papier, installatie VEL #10, ervaren.

Come Together is een initiatief van theatermaker Andrea Božić en choreografen Keren Levi en Nicole Beutler. Samen met dans- en performanceplatform BAU, Frascati en VEEM House for Performance laten zij het publiek kennis maken met Amsterdamse kunstmakers.

Meer inspiratie