Festival Artdanthé in Tilburg

Festival Artdanthé vindt plaats van 2 tot en met 29 maart.Van zaterdag 2 maart tot en met vrijdag 29 maart vindt Festival Artdanthé plaats in De NWE Vorst in Tilburg. Dit festival voor eigentijdse, moderne dans is afkomstig uit Frankrijk, waar het sinds 1998 wordt gepresenteerd in Théâtre de Vanves in Parijs.

In 2006 bezocht oprichter José Alfarroba het gezelschap T.r.a.s.h. in De NWE Vorst en T.r.a.s.h. mocht vervolgens op zijn festival optreden. Sindsdien is er een uitwisseling van veelbelovend talent tussen De NWE Vorst en Théâtre de Vanves. Dit jaar wordt de uitwisseling voor het eerst gepresenteerd in Tilburg in de vorm van Festival Artdanthé. Hierbij wordt samengewerkt met Théâtre La Chapelle in Montréal, dat ook een kleinere versie van het festival presenteert.

Het festival maakt gebruik van de expertise van de aangesloten theaters en in Tilburg is Artdanthé verbonden aan de International Choreographers Week (voorheen de Talentweek) van Tilburg Dansstad. Gedurende deze week krijgt een groep choreografen workshops en presentaties. Een aantal voorstellingen en lezingen is ook voor publiek toegankelijk.

Als onderdeel van Artdanthé zijn in Tilburg voorstellingen te zien van T.r.a.s.h., Arno Schuitemaker en Guilherme Miotto. Klik hier voor het gehele programma, meer informatie over de voorstellingen en kaartverkoop. 

Voor meer informatie over de International Choreographers Week: www.tilburgdansstad.nl