Theater aan de Rijn

Feestelijke opening vernieuwde Theater aan de Rijn

De verbouwingen van het Theater aan de Rijn in Arnhem zijn eindelijk afgerond. Op 9 december 2016 is iedereen welkom voor de feestelijke opening van het vernieuwde gebouw.

Het Theater aan de Rijn gaat al een aantal jaren mee. Het in 1886 gebouwde complex is zelfs het oudste theater van Arnhem. Met hulp van gemeente Arnhem en provincie Gelderland heeft het Theater aan de Rijn het volledige gebouw gerenoveerd. Zo is de schouwburg voorzien van een geheel nieuwe ingang aan het Bartokpark. Aan de ingang grenst een nieuwe foyer en twee theaterzalen.

Officiële opening Theater aan de Rijn

Vrijdag 9 december is het dan zover en zal het Theater aan de Rijn groots geopend worden. Het feest begint om 16:30 met een optreden van danscollectief de Arnhemse Meisjes. Zij zullen performen op en rondom het Feestaardvarken, een enorm kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman, in de binnenstad van Arnhem. Vervolgens kan je vanaf 18:00 van alles te beleven en zien in het gerenoveerde theater. Er zijn diverse acts van onder andere: dichter en muzikant Koen Frijns, theatergezelschap Eendagsvlieg bij Avond en danscollectief De Arnhemse Meisjes. Daarnaast kan je ook meedoen met diverse rondleidingen en draaien de dj’s Team KTW de muziek.

Rondleidingen

Nieuw is dat er vanaf januari iedere zaterdag om 14:00 een rondleiding door het theater wordt gegeven. Nadat je wordt ontvangen met een drankje in de geheel nieuwe foyer geven de vaste medewerkers van het theater je een exclusief inkijkje in het reilen en zeilen van het theater. Je bezoekt de nieuwe theaterzalen, komt backstage en leert meer over de geschiedenis van het gebouw. Belangrijker nog, er staan in januari diverse dansworkshops op het programma in Theater aan de Rijn.

Ga voor meer informatie naar de website van Theater aan de Rijn.