Everybody Dance Now gewonnen door Justen

Everybody Dance Now gewonnen door JustenHet jonge talent Justen Beer heeft vrijdagavond de finale van het televisiedansprogramma Everybody Dance Now gewonnen. De jury, bestaande uit Dan Karaty, Lieke van Lexmond en Jan Kooijman, en het publiek bepaalden samen de winnaar. Skateboarder Luciano en het duo Noa en Indy werden respectievelijk tweede en derde. Hiernaast streden ook Yvonne Smink, Dutch Soul Supply, Flexx’n Squad, Elastic Double en Andreas Maintz om de hoofdprijs.

De twaalfjarige Justen heeft 25.000 euro gewonnen. Hij heeft al een bestemming voor het geld en gaat het (gedeeltelijk) gebruiken om drie maanden audities te kunnen doen in de Verenigde Staten. Misschien is dit al niet eens meer nodig, want RTL meldt dat het management van zangeres Beyoncé interesse heeft getoond in Justen. Volgens RTL hebben ze zijn danskunsten gezien op YouTube en willen ze hem komend weekend spreken. Het filmpje van Justen werd in totaal al door meer dan twee miljoen mensen bekeken.

Recordaantal kijkers

Uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat de finale vrijdag een recordaantal kijkers getrokken heeft. Eerder trok het programma wekelijks rond de 1,4 miljoen kijkers, maar naar de finale keken 1,9 miljoen mensen. Hiermee was Everybody Dance Now het best bekeken programma van de dag. Er komt een tweede reeks van het programma. 

Kijk op de website van Everybody Dance Now om een filmpje te bekijken van Justen. Als je zelf een talentvolle danser bent kun je je hier ook aanmelden voor het tweede seizoen.

Foto Lieke van Lexmond: TBWABusted, verkregen via Flickr.