EUtropia zoekt dansers

Voor de finale van EUtropia is Roots & Routes op zoek naar dansersVoor de finale van het internationale project EUtropia is de organisatie Roots & Routes op zoek naar dansers, muzikanten, mediamakers en theatermakers tussen de 18 en 27 jaar oud. De finale is op 14 april tijdens de opening van de viering van driehonderd jaar Vrede van Utrecht.

Roots & Routes is een organisatie die jongeren met cultureel talent scout, coacht en inspireert. EUtropia is de internationale estafette van Roots & Routes. Het project is gestart in 2011 in Denemarken, waar tien jonge artiesten uit heel Europa in vier maanden een multidisciplinaire theatervoorstelling creëerden. Sindsdien heeft de voorstelling verschillende Europese landen aangedaan en is gedurende die reis verder ontwikkeld. In Utrecht komen de jongeren uit alle landen voor het laatst bij elkaar en worden alle elementen uit eerdere shows met elkaar samengevoegd in een grootse performance. Je kunt je nog tot en met 25 februari aanmelden om mee te doen aan dit unieke project. Je dient fulltime beschikbaar te zijn van 5 tot en met 14 april 2013 en bij voorkeur kom je uit de omgeving van Utrecht. Voorwaarden zijn verder dat je tussen de 18 en 27 jaar oud bent, enige ervaring hebt met optreden, openstaat voor het samenwerken met jonge artiesten met verschillende artistieke en culturele achtergronden en een aardig woordje Engels spreekt en verstaat.

In ruil voor ruim een week inzet en toewijding biedt Roots & Routes jou de kans om je talenten te ontwikkelen onder professionele en artistieke begeleiding. Daarbij leer je diverse stijlen en nationaliteiten kennen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Beeld: Albertane, verkregen via Flickr