Elf dagen internationaal dans en theater tijdens Festival De Keuze

Festival De Keuze.Tijdens Festival De Keuze  zijn van 19 t/m 29 september de nieuwste internationale dans- en theatervoorstellingen te zien. Daarnaast zijn er elf dagen lang gesprekken, feesten en concerten in de Rotterdamse Schouwburg en op locatie.

Rotterdamse Schouwburg

De dertiende editie van Festival De Keuze komt met voorstellingen van binnen- en buitenlandse theatermakers. De festivalbezoeker krijgt de kans om opvallend en inspirerend theater te beleven dat grotendeels alleen in Nederland bij Festival De Keuze te zien is. De Rotterdamse Schouwburg, het gebouw van het Ro Theater aan de William Boothlaan en het Schouwburgplein worden een ontmoetingsplaats met muziek, eten, feest, (na)gesprekken en ontmoetingen met bezoekers, kunstenaars en passanten. 

Programma Festival De Keuze

Het theaterfestival brengt kunst, uitgaan, underground en healthfood samen, zoals met de openingsvoorstelling van Germinal van Halory Goerger & Antoine Defoort. Of Julia, de bewerking van de klassieker Freule Julie, die een Braziliaanse blik geeft op Strindbergs toneel. De Braziliaanse Christiane Jatahy pakt een camera om de relatie tussen Julia en huisknecht Jean te ontleden. De voorstelling is een coproductie van o.a. de Rotterdamse Schouwburg en Next Step.

Ook werkt het Productiehuis Rotterdam samen met Schwalbe aan Schwalbe zoekt massa. In hun vierde gezamenlijke voorstelling gaat Schwalbe de confrontatie aan met de directe omgeving buiten de theaterzaal. In Schwalbe zoekt massa krijgen de muren van de theaterzaal poriën en vergezellen tachtig vrijwilligers de groep op het podium. Tijdens het theaterfestival wordt de hal van de Rotterdamse Schouwburg omgedoopt tot Music Hall en zal de muziekprogrammering in samenwerking met Motel Mozaique elke avond tot in de late uurtjes het festivalgevoel compleet maken.

Het volledige programma is te vinden op de website van Festival De Keuze.