El Amor Brujo: voorstelling Spaanse Dansschool Amapola

El Amor Brujo, oftewel De Betoverende Liefde, is een gepassioneerd liefdesverhaal, tot leven gebracht door wervelende dans, flamencozang en een symfonieorkest. Spaanse dansschool Amapola en Sinfonietta Breda brengen in samenwerking met Nederlands bekendste flamencozangeres Erminia Fernandez, het beroemde muziekstuk El Amor Brujo van Manuel de Falla.

Een liefdesverhaal

Trouw en ontrouw, liefde en vijandschap, moord en manipulatie, omgeven door de ongrijpbaarheid van het bovennatuurlijke... Tegen de achtergrond van deze thema’s tracht de mooie, getormenteerde zigeunerin Candela zich los te worstelen uit de greep van de geest van José. De muziek van De Falla versmelt Andalusische volksmuziek (flamenco) met de Fransklassieke orkestmuziek van zijn tijd.

Zelden uitgevoerde balletversie

Precies 100 jaar nadat Manuel de Falla de eerste versie componeerde, maken Spaanse dansschool Amapola en het orkest Sinfonietta Breda deze cross-over. Zij brengen de zelden uitgevoerde balletversie terug op de planken, onder de professionele leiding van dirigent Tijmen Wehlburg en choreografe Alice Zweers en met medewerking van de populaire flamencozangeres Erminia Fernandez. Deze bijzondere uitvoering El Amor Brujo is een artistiek hoogwaardige voorstelling waarin amateurmusici en -dansers van jong tot oud tot hun recht komen. Kortom: een voorstelling vol met passie en mystiek met als hoogtepunt “la danza del fuego “ (de vuurdans).

Datum: zaterdag 22 november 2014 (20.30 uur) en zondag 23 november 2014 (15.00 uur en 19.30 uur)
Locatie: Podium Bloos, Breda
Kaarten: € 15,00 per stuk
Kaarten kunnen hier besteld worden.