© Stichting Nishant Bhola | World of Dance

Eigentijds dansgezelschap verbindt zich aan Roosendaal

Stichting Nishant Bhola | World of Dance wil zich vestigen als stadsdansgezelschap van Roosendaal, dit werd 11 mei bekend tijdens een korte presentatie in de Rabobankgalarie van Schouwburg De Kring te Roosendaal. Het professionele dansgezelschap is in januari 2016 opgericht door de Indiase choreograaf Nishant Bhola.

Bhola wenst samen met bestaande lokale organisaties en dansscholen te bouwen aan de ontwikkeling van Roosendaal als dansstad. Dit wil zij bereiken door op een vernieuwende manier dansvoorstellingen te produceren, danseducatie te verzorgen en projecten te organiseren waarbij dans wordt ingezet als middel om mensen en hun omgeving met elkaar te verbinden.

Dansgezelschap met een thema

De stichting voert op dit moment gesprekken met diverse partijen in Roosendaal, en heeft concrete afspraken met Cultuurlinc. Voor dit jaar staan een dansvoorstelling in De Kring en danseducatie op Roosendaalse basisscholen op de agenda. World of Dance is een verwijzing naar het hoofdthema van de werken van het gezelschap, die vaak gaan over de ervaringen van mensen die leven in meerdere culturen, én naar de universele taal van dans. Bhola put daarbij ook uit zijn eigen ervaring als Indiase migrant met zowel een goed ingeburgerd bestaan in Nederland alsmede een grote familie en een sociaal netwerk in India. Nishant Bhola is docent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en ‘Artist in Residence’ bij Theater de Speeldoos in Vught.

De agenda en uitgevoerde projecten van de stichting zijn terug te vinden op de website van Stichting Nishant Bhola | World of Dance