Eerste editie Global Music Festival

Global Music FestivalOnder het motto 'Global music has no borders' wordt er in het Worldforum in Den Haag op 13, 14 en 15 december voor het eerst het Global Music Festival gehouden. Het belooft een divers feest te worden, met uiteenlopende culturen, muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Met de line-up dit jaar zit het in ieder geval goed: op 13, 14 en 15 december treden internationale top acts op, die de verscheidenheid van het festival goed vertegenwoordigen. Op vrijdag 13 december speelt de Noord Afrikaanse Cheb Mabi, gevolgd door de Caribische band Kassav op zaterdag 14 december. De laatste twee acts spelen op zondag: het dansbare Achanak uit India en de ‘diva van de Turkse popmuziek’ Sertab Erener.

Het Global Music Festival wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden, maar het doel is om het festival jaarlijks plaats te laten vinden. Het driedaagse festival wil een gezicht geven aan alle grote groepen nieuwe Nederlanders die in Nederland geboren zijn en hier al jaren wonen. Er wordt gestreefd een podium te creëren voor artiesten uit verschillende culturen, zoals Chinese, Turkse, Afrikaanse en Carabische.

Informatie

Er zijn nog tickets voor het festival te krijgen, die bestel je hier. Voor meer informatie neem hier een kijkje of kijk op de Facebookpagina van het evenement.