Een week vol dans op NPO Cultura!

De Nederlandse Dansdagen zijn weer voorbij, maar gelukkig is het nog de hele maand oktober Dansmaand. NPO Cultura besteedt van 27 tot en met 31 oktober elke avond vanaf 20:30 uur aandacht aan dans. Hieronder hebben we de hoogtepunten uit de programmering op een rijtje.

Lieder eines fahrenden Gesellen van Jirí Kylián

Op maandag27 oktober om 21:20 kun je een ballet van Jirí Kylián bekijken. Lieder eines fahrenden Gesellen is een choreografie van Jirí Kylián, uitgevoerd door leden van het Nederlands Dans Theater met onder andere Sabine Kupferberg en Nacho Duato, op muziek van Gustav Mahler.

OOGST van Alida Dors

Op maandag 27 oktober om 22:55 uur kan je een registratie bekijken van de nieuwe voorstelling van choreografe Alida Dors. OOGST is geïnspireerd op de levenscyclus van een boom. Die voedt zich met de grond die doordrenkt is van het verleden. Zijn vruchten dragen deze geschiedenis in zich. Door het verstrijken van de tijd komen ze tot volle wasdom en vallen uiteindelijk van de boom. Seizoen na seizoen, jaar na jaar.

Portret van Nacho Duato

Op dinsdag 28 oktober om 22:20 uur is er een portret te zien van de Spaanse danser en choreograaf Nacho Duato. Sinds 1981 danste hij bij het Nederlands Dans Theater waarna hij zijn ballet ‘Jardi Tancat’ startte.

Zwanenmeer: oude mensen dansen

woensdag 29 oktober om 22:10 uur is er een documentaire te zien over een uitvoering van het Zwanenmeer van Tsjaikovski, waarbij het ballet is bewerkt tot een theatervoorstelling. De voorstelling is gespeeld en gedanst door ouderen (70-88 jaar) van Zorgcentrum De Grevelingen in Den Bosch, onder regie van Zuidelijk Toneel Hollandia.

Meer inspiratie