Swan Lake Bath Ballet als moderne quarantaine versie van Swan Lake.

Een quarantaine versie van Swan Lake vanuit een badkuip!

Wat doe je als balletdanser als je tijdens de lockdown binnen zit? Je gaat roeien met die riemen die je hebt. Onder leiding van choreograaf Corey Baker werd Swan Lake Bath Ballet geboren. Zevenentwintig internationale top balletdansers dansten een moderne versie van Swan Lake vanuit hun badkuip. 


Totstandkoming video 

Al in mei 2020 werd bekend gemaakt dat dit project gerealiseerd ging worden. Nu het er eindelijk is, is het een groot succes! Baker vertelde The Guardian dat hij de choreografie in zijn eigen badkamer heeft gemaakt. Hiervan maakte hij tutorial video’s om de dansers te helpen bij het leren van de badkuipbewegingen. Ze filmden zichzelf met hun eigen telefoon en stuurden de video’s door naar het team dat zich boog over de productie en montage. Sommige dansers bewogen in gekleurd water of in een badkuip vol veren. De film maakt deel uit van BBC’s Culture in Quarantine programma.

De dansers

In de video zijn dansers van onder andere American Ballet Theatre, National Ballet of Canada, Royal Ballet, Paris Opéra Ballet, Hong Kong Ballet en ons eigen Nationale Ballet te zien. Baker spreekt zijn waardering uit naar alle leden van zijn team: ‘Dansers werden cameraman of vrouw, podium managers, kostuum- en decorafdeling en moesten ze ook nog eens individueel ervoor zorgen dat de choreografie goed getimed werd en dat allemaal vanuit hun badkuip.’ 

Over Corey Baker

We kennen Baker als directeur van Corey Baker Dance en voormalig danser bij BalletBoyz. In veel van zijn werk ligt de focus op de klimaatverandering, zoals zijn eerdere film Spaghetti Junction.

Ben jij benieuwd naar Swan Lake Bath Ballet? Bekijk het hier en laat je inspireren!

Meer inspiratie