De Nederlandse Vereniging voor Latijns Amerikaanse en Caribische Studies (NALACS)

Een Latin feest met de NALACS tijdens uitreiking scriptieprijs

Op vrijdag 27 februari 2015 organiseert De Nederlandse Vereniging voor Latijns Amerikaanse en Caribische Studies (NALACS) een Latin programma met presentaties, film, muziek, dans, eten en drinken, in samenwerking met stichting Caribbean Creativity en het collectief Muchachas Borrachas.

Tijdens deze middag en avond wordt de jaarlijkse scriptieprijs uitgereikt die gevolgd wordt door de Nederlandse première van 200 Carta. De hele dag wordt afgesloten met een Latin dansfeest georganiseerd door het collectief Muchachas Borrachas.

NALACS reikt scriptie prijs uit

De Nederlandse Vereniging voor Latijns Amerikaanse en Caribische Studies (NALACS) is een Nederlandse platform gericht op het bevorderen van inzicht, kennis en het debat over Latijns-Amerikaanse en Caribische onderwerpen. Gedurende deze middag zet NALACS een nieuwe generatie onderzoekers in het zonnetje tijdens de uitreiking van haar jaarlijkse scriptieprijs. Onderzoekster Leontien Cremers zal het spits afbijten met de vertoning van de korte documentaire Ana, Volar Sin Alas, waarin een Ecuadoriaanse rozenkweekster, haar dromen over een modern en goed leven en haar tegenslagen op de internationale markt centraal staan. Vervolgens delen de zes eindfinalisten van de scriptieprijs hun bevindingen met het publiek via Pecha Kucha-presentaties. De uitreiking van de scriptieprijs wordt gevolgd door een vrijdagmiddagborrel (‘vrijmibo’), waar ruimte is voor een hapje, een drankje, en natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken met deze jonge talenten.

Nederlandse première 200 Cartas

De avond wordt daarna voortgezet met de Nederlandse première van de romantische en vooral komische Puerto Ricaanse road movie 200 Cartas. Deze film draait om de New Yorkse striptekenaar Raul die de liefde van zijn leven ontmoet in Maria Sánchez – om haar vervolgens weer uit het oog te verliezen. Raul reist in Maria’s voetsporen naar zijn vaderland, Puerton Rico, maar daar aangekomen blijken er tweehonderd Maria Sánchez in het telefoonboek te staan. Een rondreis door Puerto Rico is het gevolg. Na de film worden de Latijns Amerikaanse sferen voortgezet met een Latin dansfeest georganiseerd door Muchachas Borrachas, een voornamelijk vrouwelijk collectief dat een passie deelt voor Latijns Amerikaanse cultuur en het Amsterdamse uitgaansaanbod graag verrijkt met Latin evenementen. De DJ’s  Lexus en Eduardo Furia draaien tijdens dit Latin feest, verschillende Latin Beats om de hele avond op door te blijven dansen.

Meer inspiratie