Een boost voor jeugddans door Fresh Tracks Europe

Fresh Tracks EuropeFresh Tracks Europe is een nieuw project voor een nieuwe generatie choreografen in de jeugddans. Ze worden hierin uitgedaagd om deel te nemen aan een artistieke dialoog en om het voortouw te nemen in de innovatie van de jeugddans. Internationale choreografen krijgen de kans om onderling samen te werken en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.Extended Teenage Era Foto Till BotterweckFresh Tracks Europe organiseert de komende twee jaar een serie van vier ontmoetingen in vier landen die het hart van Fresh Traks Europe vormen: Het Lab Utrecht, de Kopergietery (Gent, België), Dschungel Wien (Wenen, Oostenrijk) en Tanzhaus NRW (Dusseldorf, Duitsland).

De andere deelnemende partners uit Europa zijn: Dansstationen (Malmö, Zweden), Sõltumatu Tantsu Ühenduse (Talinn, Estland), Aben Dans (Roskilde, Denemarken) en Imaginate (Edinburgh, Schotland). Krokusfestival  (Hasselt, Belgie), Szene Bunte Wähne (Wenen, Oostenrijk) en Tweetakt (Utrecht).  Tijdens de ontmoetingen zal de artistieke ontwikkeling van ruim veertig jonge choreografen uit het jeugddanscircuit aangemoedigd worden. Rubber Room Foto Sjoerd KeldermanVan 3 t/m 13 november staat Utrecht in het teken van de eerste ontmoeting van Fresh Tracks Europe. Het programma bestaat uit twee delen, gesloten bijeenkomsten en een reeks voorstellingen toegankelijk voor publiek. Op vrijdag 11 november wordt Extended Teenage Era (12+) door Samir Akika/Unusual Suspects (Duitsland) uitgevoerd.

Op zaterdag 12 november kan je genieten van Rubber Room (12+) van Melissa Ellberger/Het Lab Utrecht en zondag 13 november  is de voorstelling M2 (8+)  door Compagnie EA EO (België/Wallonië). Ook vindt  zaterdag 12 november 19.00 uur en zondag 13 november om 16.00 uur de Internationale Dans Smash Marathon plaats, in samenwerking met STRAAT. Vanaf 3 november vindt ook een gesloten uitwisselings-programma New Artistic Identities plaats met diverse workshops en debatten.