Ed Wubbe in ‘Theatergasten’

Ed Wubbe schuift aan in TheatergastenIn Theater aan de Parade in Den Bosch hebben ze dit seizoen Theatergasten, geïnspireerd op het tv-programma Zomergasten. Op dezelfde manier als in het tv-programma, namelijk aan de hand van foto’s, videofragmenten en anekdotes, vertellen personen uit de theatersector over hun werk en leven. Annette Embrechts, dans- en theaterjournalist bij onder andere de Volkskrant en Opium Radio, is gastvrouw. Zij ondervraagt de gasten over hun vak, ervaringen, inspiratiebronnen en hoogte- en dieptepunten. Ook bezoekers krijgen de kans om vragen te stellen.

Op dinsdag 26 februari is het de beurt aan Ed Wubbe, artistiek directeur en choreograaf van Scapino Ballet Rotterdam. Onderwerp van gesprek zal onder andere Scapino’s nieuwe voorstelling Le Chat Noir zijn. Le Chat Noir, was een theatercafé in Parijs en een populaire broedplaats voor artiesten tijdens de Fin de Siècle (circa 1890-1914). Ed Wubbe, Marco Goecke en Felix Landerer namen Le Chat Noir als uitgangspunt voor de voorstelling.

Speciaal voor de voorstelling maakten Wubbe en Landerer elk een choreografie op muziek uit het rijke Franse repertoire, van onder andere Edith Piaf, Jacques Brel en Eric Satie. Van Goecke is het stuk Supernova uit 2009 te zien, op muziek van de Franse jazzcomponist Pierre Louis Garcia-Leccia. Met deze werken brengen de drie choreografen de energie uit de tijd van Le Chat Noir opnieuw tot leven.

Ed Wubbe

Wubbe werd opgeleid als danser aan de Scapino Dansacademie. Sinds 1992 is hij de artistiek leider van het gezelschap. Wubbe heeft inmiddels een belangrijk aandeel in het repertoire van Scapino met choreografieën als Kathleen, Romeo&Julia en Pearl. Hij laat in zijn theatrale producties dans, vormgeving en (live)muziek samensmelten. Wubbe’s dansstijl is een combinatie van klassieke en moderne dans.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten. 

Op 5 maart is de voorstelling Le Chat Noir van het Scapino Ballet te zien in Theater aan de Parade. Bij aankoop van een kaartje voor Theatergasten met Ed Wubbe krijg je vijf euro korting op deze voorstelling. Kijk op www.scapinoballet.nl voor de gehele speellijst van Le Chat Noir.

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir