Dutch Dance Competition voor alle dansdisciplines

Nederland is inmiddels een nieuwe danscompetitie rijker! Op zondag 9 juli 2017 zal de eerste editie van Dutch Dance Competition plaatsvinden in het Zaantheater te Zaandam, ook wel bekend als DDC.​

Dutch Dance Competition is bedoeld om creatief (dans)talent een podium te bieden en zichzelf te profileren. De wedstrijd hanteert een breed aanbod aan dansstijlen, die ieder door een vakkundig en gevarieerd juryteam zullen worden beoordeeld, waaronder oud-deelnemers Melanie Koster en Danny boom van So You Think You Can Dance. Naast de juryprijzen is er ook een award te winnen voor de beste choreografie en een felbegeerde publieksprijs.

Dance crews en solisten nemen het podium

DDC is bedoeld voor zowel dance crews als solisten in de volgende dansdisciplines: Cheerdance, Tapdance, Showdance, Jazz, Modern, Klassiek(spitzen), Urban/Street, Hip-Hop, Afrodance & Dancehall. Daarnaast is er ook de omgelijkheid om deel te nemen aan het avondprogramma, deze zal bestaan uit 1-VS-1 + solo en 2-VS-2 + duo dancebattles. Kortom, voor ieder wat wils.

Naast de danswedstrijd vindt er in de foyer van het Zaantheater een randprogrammering plaats waaronder een deejay, photobooth, foodstands, diverse optredens en de verkoop van danskleding door DforDance dancewear.

Los van de randprogrammering zullen onder andere Zaans danstalent Valery Bouwknegt (o.a. bekend van Dance Dance Dance, SYTYCD en Superkids) en Noa Meijer (winnares Junior Dance en te zien in Netkids) een spetterend dansoptreden verzorgen!

Kaarten voor het dansevenement kosten €12,50 per show en €20,- voor een passe-partout. Klik hier voor de ticketverkoop via de website van het Zaantheater. Ga voor deelname en meer informatie naar www.dutchdancecompetition.nl. Nog vragen? Mail dan naar info@dutchdancecompetition.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook & Instagram.

Meer inspiratie