Driedaags festival WArd/waRD in Groningen

Isoloment-webfoto-Maarten Vanden AbeeleVan 15 tot en met 17 maart 2012 zal er een minifestival plaatsvinden in Groningen met de nieuwste werken van Ann van den Broek. Inspiratie haalt deze Vlaamse uit gedragspatronen, indrukken, tijdsbeelden en fenomenen uit haar leefomgeving die bij elke voorstelling gekoppeld worden aan thema’s als onrust, strijd, weerstand, controle, fanatisme, nihilisme en activiteit/passiviteit. Van den Broek wordt gezien als een toegewijde choreografe die op intrigerende wijze menselijke gedragspatronen centraal stelt in haar werk.

15 Maart is ‘I Solo Ment’ met de dansers Dario Tortorelli en Cecilia Moisio te zien. Deze voorstelling is een in elkaar verweven dubbelsolo. Een contactloze en liefdevolle schets tussen een man die wordt opgeslokt door zijn eigen gedachten en een vrouw die enerzijds begrip heeft voor zijn wereld en anderzijds onbegrip en drang naar connectie heeft. Deze productie werd genomineerd voor een Zwaan voor de ‘meest indrukwekkende dansproductie’ van het seizoen 2008/2009.

Het mannelijk groepsstuk ‘We Solo Men’ zal 16 maart aan bod komen. Deze choreografie gaat over de spanning tussen de wil om te entertainen enerzijds en het onvermogen om te communiceren, anderzijds. De schreeuw om aandacht verandert in een wanhoopskreet.

‘Q61’zal deze reeks van Ann van den Broek afsluiten. Over het podium dwalen zes individuen in een begrensde ruimte. Zij worstelen duidelijk met hun emoties: pijn, lust, agressie, angst, verlangen en liefde en proberen deze te accepteren. ‘Q61’ laat een bewegend landschap van geïsoleerde emoties zien en wordt hiermee geen vrolijke maar wel een intrigerende voorstelling.

Voor meer informatie en het randprogramma klik hier.