Drie Nederlandse danspremières in Maastricht

Drie Nederlandse danspremières in MaastrichtTheater aan het Vrijthof in Maastricht heeft de eer drie dansvoorstellingen te tonen die nog niet eerder te zien zijn geweest in Nederland.

Compagnie Georges Momboy

Op vrijdag 15 maart is Empreintes Massai van Compagnie Georges Momboye te zien. De Masai, een nomadisch levend volk in Afrika, inspireerden de Frans-Ivoriaanse choreograaf Georges Momboye tot een inventieve show. Hij toont ons met dans, decor, licht en muziek een wereld waarin de waarde van verbondenheid met elkaar en het hogere een belangrijke plaats inneemt.   

L'Autre van Claudio Stellato

Half april is er het fascinerende bewegingsspel L’Autre van Claudio Stellato. De voorstelling is het resultaat van drie jaar onderzoek naar de relatie tussen lichaam en voorwerp. Door middel van illusie, suggestie en zinsbegoocheling toont Stellato de toeschouwers onmogelijke balansen en raadselachtige verdwijningen. Er gebeuren dingen die ondenkbaar lijken en het publiek krijgt het idee zich op de grens van droom en werkelijkheid te bevinden.

Les Slovaks

Op 3 mei is Creation 2012 van het collectief Les Slovaks te bezoeken. De vijf dansers van de groep deelden op jonge leeftijd al het podium van een volksfeest in hun geboorteland Slowakije. Sindsdien bleven ze elkaar tegenkomen en in 2006 besloten ze een groep op te richten. De onderlinge vriendschap en liefde voor de Slowaakse cultuur was de basis voor deze voorstelling die virtuoze dans, humor, muziek en zang bevat. Na afloop van de voorstellingen op 15 maart en 3 mei is er een jamsessie van jazzgitarist Jan Formannoy, samen met diverse collega’s uit de jazzscene en studenten van het Conservatorium Maastricht.Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op: www.theateraanhetvrijthof.nl

Beeld: Steve Appel.