Dans huis noord dans magazine

Drentse Anjer Prijs voor Stichting Danshuis Noord

Danshuis Noord is de winnaar van de Drentse Anjer Prijs 2018. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Danshuis Noord ontvangt naast de titel een bedrag van 5.000 euro. Danshuis Noord, dat onder de bezielende leiding van Christel Kroese staat, geeft een stevige impuls aan het dansklimaat van Zuidlaren en omgeving. Danshuis Noord zal het geld gebruiken om met de dansers van het Danskwartier een nieuwe reizende dansvoorstelling te produceren genaamd ‘Generation I’. Deze voorstelling gaat over jongeren en nieuwe media.

Uit het juryrapport:
Danshuis Noord is een heel dynamisch geheel, dat zich nog veel verder kan ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgen ze voor continuïteit door elk jaar met een nieuwe voorstelling te komen, waarbij ze actuele onderwerpen aangrijpen als thema's voor de voorstellingen. Daarbij worden soms spannende combinaties gemaakt, zoals in de vorige voorstelling met architectuur, laser en video. Door gevestigde dansers en nieuw talent samen te brengen ontstaat een samenwerking die voor beide partijen heel vruchtbaar kan zijn.

De andere genomineerden voor de Drentse Anjer Prijs waren Grensloos Kunst Verkennen uit De Wijk - IJhorst en Loods13 uit Emmen. Zij ontvangen ieder een bedrag van 1.000 euro.