Dramaturg Raimund Hoghe komt naar Breda

Een dansvoorstelling van Raimund HogheDramaturg en choreograaf Raimund Hoghe komt van 6 tot en met 8 december naar Breda. Hij geeft daar een lecture performance en gevorderde dansstudenten krijgen de mogelijkheid om met Hoghe in gesprek te gaan. Hoogtepunt is zijn voorstelling Si je meurs laissez le balcon ouvert op donderdag.

Raimund Hoghe werd bekend als auteur en als de vaste dramaturg van de Duitse choreografe Pina Bausch. Zijn voorstellingen trekken veel aandacht, door de wonderlijke, mysterieuze wereld die Hoghe creëert. In 2001 won hij de Deutscher Produzentenpreis für Choreografie en in 2008 werd hij uitgeroepen tot Danser van het jaar door het vakblad Ballettanz.

De lecture performance die Hoghe op 6 december geeft is een combinatie van een voorstelling en een lezing. Hoghe laat muziek horen, leest teksten en hij presenteert zijn werk zelf en op video. De voorstelling Si je meurs laissez le balcon ouvert op 8 december is gebaseerd op een gedicht van Federico García Lorca en gaat over de eenvoud van het leven. 

Kijk voor meer informatie over de voorstelling en lezing op de website van het Chassé Theater