Doornroosje van Royal Ballet live in de bioscoop

The Sleeping Beauty Royal Ballet Sarah LambHet klassieke ballet Doornroosje van het Royal Ballet uit Londen wordt op woensdag 19 maart, live vanuit Covent Garden, eenmalig vertoond in 29 bioscopen in Nederland.

Live vanuit Covent Garden

Royal Opera House Live Cinema vertoond beroemde opera's en balletten in 32 landen en meer dan 1400 bioscopen. Op 19 maart voert Doornroosje (The Sleeping Beauty) het publiek mee naar een wereld vol magie, romantiek en duistere betovering.

De volgende voorstelling (maandag 28 april) van het live cinema programma is de wereldpremière van Christopher Wheeldons tweede werk voor het gezelschap, gebaseerd op William Shakespeare's romantische toneelstuk The Winter’s Tale.

The Royal Ballet: The Sleeping Beauty

Het goede wint het van het slechte in dit prachtige sprookje, wanneer de mooie Prinses Aurora (Royal Ballet soliste Sarah Lamb) wakker wordt gekust door de knappe Prins Désiré (Royal Ballet solist  Steven McRae). 

De voorstelling is een perfecte match van Petipa’s choreografie uit 1890 met Tsjaikovski’s muziek. Het adembenemende Rose Adagio blijft een uitdaging voor elke danser. Het is tevens het kenmerkende werk van The Royal Ballet.

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van het gezelschap in 2006 hebben Monica Mason en Christopher Newton de productie uit 1946, die een mijlpaal vormde, nieuw leven ingeblazen. Hiermee werd Petipa’s choreografie in ere hersteld.

 

Tickets zijn te koop via de website van het Royal Opera House Live Cinema en aan de kassa van de deelnemende bioscopen.