Don Quixote nieuwe productie voor The Royal Ballet

Don Quixote, de nieuwe voorstelling van danser Carlos Acosta.De nieuwe productie Don Quixote van Cubaanse choreograaf en danser Carlos Acosta is op 16 oktober live te zien in de bioscoop. De voorstelling wordt geproduceerd voor The Royal Ballet en is de tweede voorstelling van het Royal Opera House live cinema die dit seizoen te zien is in verschillende Nederlandse bioscopen.

De productie is gebaseerd op de roman Don Quixote van Cervantes, een verhaal over een klungelende ridder. De voorstelling staat bekend om de grand pas de deux en de ‘white act’ met visioenen van Dulcinea. De muziek, gearrangeerd door dirigent Martin Yates, heeft veel Spaanse invloeden. De enscenering is ontworpen door Tim Hatley.

Carlos Acosta

Don Quixote, de nieuwe voorstelling van danser Carlos Acosta.Carlos Acosta is geboren in Cuba en een bekende gastartiest van The Royal Ballet. Hij heeft vaak de rol van Basilio gedanst in het klassieke ballet Don Quixote. Dit maal is hij, naast danser, ook verantwoordelijk voor de productie en de choreografie van de voorstelling.

Informatie

De tickets variëren in prijs van €17,50 tot €22,50 en zijn te koop aan de kassa van de bioscopen en via de website van Royal Opera House Cinema. Op die website kun je ook terecht voor meer informatie over het programma.