Diversiteit in Ballett am Rheins dansvoorstelling b.19

Choreografen Hans van Manen, Antoine Jully en Merce Cunningham maken ieder een deel uit van de dansvoorstelling b.19 van dansgezelschap Ballet am Rhein. Hun choreografieën Grosse Fuge, Hidden Features en Scenario worden in de periode van 28 maart tot en met 29 april 2014 opgevoerd in het operahuis Düsseldorf, Duitsland.

Hidden Features van Antoine Jully

De première-avond opent met de wereldpremière Hidden Features van de Franse danser Antoine Jully. Jully duikt in de computerwereld van bits en bytes. Hij probeert hierbij niet alleen deze technologie uit te beelden, maar onderzoekt door middel van lichamelijke bewegingen ook de relatie tussen de echte en de virtuele wereld.

Scenario van Merce Cunningham

Met Scenario realiseerde de Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham in samenwerking met de Japanse styliste Rei Kawakubo een van zijn meest bijzondere kunstzinnige visies op dans en beweging. De kijker wordt in een vreemde wereld gestort waar schoonheid en verminking broer en zus zijn.

Grosse Fuge van Hans van Manen

De avond sluit af met een stuk over verleiding, benadering en afkeer, spanning en relaties tussen mensen; het ballet Grosse Fuge van Hans van Manen op muziek van Beethovens String Quartets.

Informatie

Meer informatie over b.19 is te lezen op de website van het dansgezelschap. Daar zijn ook kaarten voor deze dansavond te bestellen. Voor de liefhebbers heeft VVV Düsseldorf een speciaal verblijfsarrangement genaamd Düsseldorf à la Card. Nadere info hierover is te vinden op deze website.