Dit jaar geen Festival Dias Latinos

Amersfoort. Foto via FlickrDoor een tekort aan sponsoren en financiële middelen kan het Festival Dias Latinos in Amerfoort dit jaar niet plaatsvinden. Het bestuur zet alles op alles om ervoor te zorgen dat het festival de komende jaren toch nog kan plaatsvinden.

Onvoldoende financiële middelen

De gemeente Amersfoort heeft naar aanleiding van de economische crisis besloten het festival de komende drie jaar niet te subsidiëren. Hierdoor zijn bedrijven gaan twijfelen over het sponsoren van het festival. Veel ervan hebben helaas besloten geen sponsor meer te zijn.

Volgens het bestuur van Dias Latinos mag het festival niet verloren gaan, aangezien het de laatste jaren een groot succes was. Het bestuur zoekt hiervoor steun bij de politiek, het bedrijfsleven en het publiek.

Festival Dias Latinos 2012

Het succes van vorig jaar was duidelijk te zien aan de 95.000 bezoekers die van 17 tot en met 19 augustus 2012 genoten van de mediterrane muziek- en dansstijlen op het festival. De bezoekers konden luisteren naar optredens in Latijns-Amerikaanse stijl en konden meedoen aan allerlei workshops. Ook waren er verschillende exposities van kunstenaars te bewonderen.

Dankzij de sponsors, vrijwillige bijdragen en de financiële steun van de gemeente Amersfoort bestaat het festival al zeventien jaar. Het festival was de afgelopen jaren voor drie zomerse dagen van 11:00 tot 1:00 uur te bezoeken in de binnenstad van Amersfoort.