Creatieve ondernemer van het jaar 2015

Ding mee naar de Creatieve ondernemer van het jaar 2015

Ondernemers in de culturele en creatieve sector kunnen zich vanaf 16 februari tot en met 22 maart inschrijven om kans te maken op de titel ‘Creatieve ondernemer van het jaar’. Kunstenaars zoals muzikanten, theatermakers, dansers en ook creatieve ondernemers als schrijvers, copywriters, vormgevers en meubelmakers kunnen meedingen naar de award.

Creatieve ondernemer van het jaar 2015

De competitie is bedoeld om kunstenaars en creatieve ondernemers, die ondanks de bezuinigingen en turbulentie in de sector een rolmodel zijn, te belonen en het ondernemerschap aan te moedigen. De winnaar van de competitie wordt bekend gemaakt tijdens het event ‘Tussen Kunst en Cash’ op 28 mei 2015 in het Capsloc Podium in regio Rotterdam. De hoofdprijs is een geldbedrag van drieduizend euro. De award is een initiatief van topcoach voor kunstenaars en creatieve ondernemers Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen als creatief’.

Coach Maaike van Steenis

Maaike van Steenis is coach en trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe zij een goed inkomen kunnen verdienen met hun kunst. Zij startte haar bedrijf 'Succesvol ondernemen als creatief' omdat zij ontdekte dat er een groot gebrek is aan kennis over marketing en ondernemerschap in de culturele en creatieve sector.

Maaike van Steenis: "Met deze award wil ik een positief signaal afgeven aan de creatieve sector. Ondanks de bezuinigingen zijn er namelijk nog steeds ongelofelijk veel kunstenaars en creatievelingen die op een inspirerende manier, buiten de gebaande paden, hun eigen broek op weten te houden met hun kunst. Voor de "Creatieve ondernemer van het jaar" award gaan we landelijk op zoek naar de creatieveling of kunstenaar die op de meest creatieve manier geld weet te verdienen met zijn kunst. Op deze manier wil ik het ondernemerschap in de sector stimuleren en rolmodellen een podium geven om anderen te inspireren!"

Geef je op voor ‘Creatieve ondernemer van het jaar 2015’

Ondernemers in de culturele en creatieve sector kunnen zich hier inschrijven. Deelnemers dienen een creatief of kunstzinnig beroep uit te oefenen als individu of collectief. Daarnaast dienen ze ondernemer te zijn (dus niet in loondienst of een instelling hoofdzakelijk afhankelijk van subsidies) en te kunnen leven van zijn of haar creativiteit of in geval van een starter: dit op korte termijn kunnen. Alle criteria en voorwaarden staan op de website vermeld.

De 3-koppige jury van de 'Creatieve ondernemer van het jaar 2015' award bestaat uit Jan Peter Bogers, ondernemer en bekend van zijn succesvolle boek 'Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe' dat genomineerd is als managementboek 2014; Marijke van Velzen, ondernemer en docent cultureel ondernemerschap op Codarts; en Desiree Bellaard, artistiek leider en programmeur van poppodium Capsloc, regio 010.