De Zomeracademie dansperformance 2014

Destelheide organiseert weer De Zomeracademie, dit keer met Danspunt als coproducent. Iedereen die ouder is dan achttien jaar en zin heeft om een week lang met topchoreografen aan een eigen creatie te werken, zal het zeker naar zijn zin hebben op De Zomeracademie in Dworp, vlakbij Brussel. 

Dansperformance-atelier

Dit jaar vindt er tijdens De Zomeracademie een dansperformance-atelier plaats. Onder leiding van Portugese choreograaf Paulo Guerreiro leren de deelnemers hoe je een strakke dansperformance neer kunt zetten. Naast het onderdeel dansperformance staan er ook andere ateliers op het programma. Ieder atelier staat onder begeleiding van een professioneel kunstenaar die de deelnemers coacht. Het wordt een intensieve week waarin je de kans krijgt je eigen ideeën uit te werken. Tijdens De Zomeracademie zijn er in totaal zo’n honderd deelnemers die zich verdiepen in de verschillende disciplines. De afgelopen jaren zijn er tijdens dit proces spontaan cross-overs tussen verschillende ateliers ontstaan.

Op de laatste avond van De Zomeracademie, zaterdag 26 juli, worden de deuren van de ateliers wijd open gezet. Iedereen is dan welkom om de resultaten van een week creatie te komen bekijken.

De Zomeracademie vindt plaats van 21 juli tot en met 27 juli. Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je kijken op de website van De Zomeracademie.