De wereld danst op Wereldvrededag

2nd IZFM training in Belgium on 24 July 2013.Op 21 september zullen duizenden mensen wereldwijd de Internationale Dag van de Vrede vieren. Zoukdansers uit meer dan 150 steden voeren dan wereldwijd tegelijkertijd een choreografie op. Zoukdansers Monica en Kate bieden gratis lessen aan om de choreografie aan te leren.

De Braziliaanse Zouk is een relatief jonge, sensuele partnerdans afkomstig uit Rio de Janeiro. Die wordt niet alleen gedanst op zoukmuziek, maar ook op hip hop, pop, reggaeton en muziek uit Arabische landen. De dans wordt beoefend door mensen van over de hele wereld, uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Door zijn mondiale karakter is de Braziliaanse Zouk perfect om de Wereldvrededag te vieren.

Op 21 september 2013 zullen duizenden zoukdansers uit meer dan 150 steden dezelfde choreografie uitvoeren op muziek die speciaal voor dit evenement is gemaakt door een bekende Zoukzanger. De dans kan door iedereen aangeleerd worden en dit op maandagavond in sporthal IHAM te Mechelen, ook door mensen die nog nooit gedanst hebben of geen danspartner hebben.

De lessen voor dit non-profit evenement zijn gratis, hoewel een kleine bijdrage in rekening wordt gebracht om de kosten van de trainingsruimte en dergelijke te dekken.

Geïnteresseerd? Neem dan vooral een kijkje op het Facebook-evenement voor meer informatie. Wil je deelnemen aan deze wereldwijde gebeurtenis, dan kun je contact opnemen met Monica Bermudez of Kate De Vleeschhouwer via lambazoukbelgium@gmail.com of gsm: 0497 59 67 94De locatie van het evenement op 21 september blijft nog even geheim. Voor trainingen van over de hele wereld kun je ook terecht op deze Facebook-pagina.