De NTR pakt uit met dans in Oktober Dansmaand

De NTR begint Oktober Dansmaand met de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Op zondag 6 oktober worden de prijzen voor de beste dansprestatie en dansproductie in NTR Podium uitgereikt. Alle genomineerden komen live in de uitzending dansen.

Ook worden er twee premières van dansfilms uitgezonden: Same Difference en Between Entrance and Exit. Same Difference gaat over vier leden uit één gezin die dansen bij Het Nederlands Danstheater (NDT), een film van Manon Lichtveld en Bas Westerhof (Beat the Dutch Films). Between Entrance and Exit is de tweede dansfilm van choreograaf Jiří Kylián en regisseur Boris Paval Conen die eerder verrasten met Car Men (2006). Een bizarre dwaaltocht van een man en een vrouw door een labyrint van herinneringen, spijt, schuld en verlangen.

Oktober Dansmaand wordt afgesloten met Gala Het Nationale Ballet. In NTR Podium unieke backstage interviews met dansers, choreografen en met meesterwerken van Hans van Manen, George Balanchine en David Dawson. Dans is volop te bewonderen in NTR Podium (Ned2), Podium (Radio 4) en op Cultura 24. Kijk voor alle programma-informatie op ntrpodium.nl