Nationale Opera & Ballet

De Nationale Opera zoekt jonge, mannelijke danser

Voor de productie Trouble in Tahiti / Clemency, een double bill opera van Ted Huffman, zoekt De Nationale Opera (DNO) een jonge mannelijke danser van ongeveer zestien jaar oud, die snel een eigen draai kan geven aan een choreografie en een jonge uitstraling heeft. De auditie vindt plaats op 18 januari 2018 in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Opera van een aanstormend regietalent

De Amerikaanse Ted Huffman studeerde aan Yale University en maakte deel uit van het San Francisco Merola Opera Program, een programma waar een selecte groep jonge opera talenten gestimuleerd wordt om zich te ontwikkelen tot prestigieuze professionals. Huffman heeft sindsdien naam gemaakt als regisseur van Luke Styles’ Macbeth, 4.48 Psychosis van componist Philip Venables en Les mamelles de Tirésias bij DNO talent. Trouble in Tahini / Clemency is zijn eerste werk voor de Nationale Opera.

Het verhaal van Trouble in Tahiti / Clemency

Trouble in Tahiti gaat over de huwelijksproblemen van Sam en Dinah, een jong stel uit een Amerikaanse buitenwijk. Hier is alles behalve het ideaalbeeld van The American Dream realiteit. Clemency vertelt het verhaal van Abraham en Sarah die worden bezocht door drie mysterieuze personen. Zijn het engelen, goddelijke wezens of misschien terroristen?

Dansen in alle voorstellingen

Van de kandidaten wordt verwacht zij beschikbaar zijn tijdens de repetitieperiode (13 februari t/m 22 maart 2018) in Nationale Opera & Ballet en gedurende alle voorstellingen (22 t/m 25 maart 2018) in Theater de Meervaart in Amsterdam. Er is een vergoeding beschikbaar. Aanmelden kan zo spoedig mogelijk via Nadide Aslan, assistent regieafdeling van De Nationale Opera. Zie voor gegevens de vacature.