De Groningse Dans Vierdaagse

De Groningse Dans Vierdaagse

Van 20 tot en met 28 maart vindt de Dansweek van Stadsschouwburg en Oosterpoort Groningen plaats. In deze week zijn er een tal van voorstellingen te zien en wordt er een randprogramma georganiseerd. Het programma bestaat onder andere uit Club Guy & Roni, de Junior Company van het Nationaal Ballet, Conny Janssen Danst en Jens van Daele.

Club Guy & Roni - Mechanical Ecstasy

Op dinsdag 24 maart is Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni in samenwerking met Slagwerk Den Haag te zien. Het vertrekpunt van deze voorstelling zijn de muziekmachines, die men al eeuwen lang probeert uit te vinden om de mens overbodig te maken. Leonardo da Vinci maakte al schetsen voor een geautomatiseerde trommelmachine. De uitvinding van de drumcomputer heeft de muziek en onze cultuur wezenlijk veranderd. 

Junior Company - Balletklassiekers en Moderne Meesters

Na hun debuutprogramma komen de dansers van de Junior Company van het Nationaal Ballet opnieuw met een dansvoorstelling waarin fragmenten uit het (neo-) klassieke repertoire worden afgewisseld met nieuw werk: Balletklassiekers en Moderne Meesters. Na afloop van deze voorstelling kunnen bezoekers samen met een medewerker van het Nationaal Ballet achter de schermen kijken.

Lees alvast de recensie over Balletklassiekers en Moderne Meesters van Dansmagazine.

Conny Janssen Danst - Inside Out

Ook Conny Janssen Danst is te zien met haar dansvoorstelling Inside Out. De choreografe liet zich inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van de massa. Inside Out gaat over de menselijke ervaring achter een structuur, over het kleine detail in het grote geheel, over de kwetsbare binnenkant van de geharnaste façade.

Lees alvast de recensie over Inside Out van Dansmagazine!

Jens van Daele - About Lucian

Choreograaf Jens van Daele laat rauwe eerlijkheid zien in zijn nieuwe dansconcert About Lucian. Deze dansvoorstelling vertelt in duetten en groepswerk over het geverfde gedachtegoed van de Britse schilder Lucian Freud.

Randprogramma Groningse Dans Vierdaagse

Rondom de voorstellingen worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Ga naar de website van Uit Groningen voor meer informatie.