De Dutch Junior Dance Division zoekt jong danstalent

De Dutch Junior Dance Division zoekt jong danstalentDe Dutch Don’t Dance Division (De DDDD) staat erom bekend jong amateur en professioneel danstalent een podium te geven en hun dansontwikkeling te stimuleren. Vanaf januari 2013 kunnen tien jonge professionele dansers deelnemen aan De Dutch Junior Dance Division, een nieuw tweejarig ontwikkelingstraject op het gebied van danstechniek, performance kwaliteiten, professionaliteit en ondernemerschap. Dit is speciaal in het leven geroepen voor dansers die aan het afstuderen of afgestudeerd zijn aan een dansvakopleiding, maar nog niet klaar zijn het professionele werkveld in te gaan. 

De Dutch Junior Dance Division

Het huidige werkveld voor dansers is niet makkelijk. De concurrentie is groot, het aantal dansgezelschappen vermindert door het wegvallen van subsidies en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de fysieke prestaties van dansers. De DDDD erkent deze zaken door het opzetten van De Dutch Junior Dance Division.

Met dit traject worden de tien geselecteerde dansers klaargestoomd voor het werkveld van een allround professionele danser, waarbij er gewerkt wordt aan het vergroten van hun carrièrekansen, danstechniek en netwerk. Tijdens het traject krijgen de dansers individuele coaching, werk- en podiumervaring in diverse producties, zakelijke begeleiding en de kans een repertoire op te bouwen bij De DDDD, partnergezelschappen en choreografen.

De pilots van het project lopen van januari tot de zomer 2013 en het project gaat officieel draaien vanaf augustus 2013 tot juni 2015.

Dansers tussen de 16 en 23 jaar oud die maximaal twee jaar afgestudeerd zijn aan een dansvakopleiding kunnen zich aanmelden voor de open audities op 12 januari 2013.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.