Dutch Don't Dance Division Alice in Wonderland Adji Cissoko

De Dutch Don't Dance Division haalt Amerikaanse soliste naar Nederland

Adji Cissoko, danseres bij het Alonzo King LINES Ballet in San Francisco, komt deze winter naar Den Haag om de indrukwekkende rol van 'White Queen' te dansen in het magische ballet 'Alice in Winter Wonderland'. Choreograaf Thom Stuart reisde vorige week af naar San Francisco om samen met deze beeldschone danseres, te werken aan deze bijzondere rol. 

De eerste keer dat Adji Cissoko bij het Haagse gezelschap De Dutch Don't Dance Division danste was tijdens het AVRO Hofvijverconcert van Festival Classique, in juni 2010: 'Romeo & Juliet', gespeeld door het Residentie Orkest. Zij was toen net afgestudeerd van de Jacqueline Kennedy Onassis School van het American Ballet Theater in New York.

In 2015 danste Adji voor het eerst mee in een kerstproductie van De Dutch Don't Dance Division. Toen vertolkte zij samen met de 2 meter lange DeDDDD danser Lorris Eichinger de Grand Pas de Deux van 'de Vlammen' in het kerst spektakel, 'Dancing in a Winter Wonderland'. 

Nu drie jaar later neemt Adji voor het eerst in haar Nederlandse carrière een solorol voor haar rekening in de jaarlijkse eindejaarsvoorstelling van DeDDDD. 

Thom Stuart: 'Adji is de gedroomde danseres voor deze rol; met haar imponerende 1.80 m. torent zij op spitsen heel hoog boven Alice -de kleine DeDDDD danseres Kenza Lee- uit en door haar bizar lange benen wordt dit effect vele malen versterkt. Technisch is ze natuurlijk heel sterk, maar het leuke is ook dat ze enorm veel plezier heeft in het acteren voor de rol van de 'bitchy White Queen' die door de schuld van Alice van het Schaakbord geveegd wordt. Heel anders dan het abstractere werk van Alonzo King, met wie zij afgelopen 4 jaar voornamelijk werkte. In 2010 imponeerde zij al het Nederlandse publiek, maar in de 8 jaar sinds dat eerste optreden bij DeDDDD is zij inmiddels uitgegroeid tot een zeer ervaren, volwassen ster-soliste.'

Adji danst de rol van 'White Queen' van 25 t/m 28 december in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 
 

Voorstelling en ticket informatie:

Speeldata: 25 t/m 28 december 2018
Locatie: Zuiderstrandtheater, Den Haag
Tickets zijn verkrijgbaar via de openbare Bibliotheek aan het Spui in Den Haag of online via de website.
Trailer Alice in Winter Wonderland: https://www.youtube.com/watch?v=VZcbn61Ug84

Over De Dutch Don't Dance Division

De Dutch Don't Dance Division werd in 1996 opgericht door artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart. DeDDDD is een dansgezelschap uit Den Haag dat zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Zij heeft als doelstelling het bevorderen van de dans in al zijn facetten, bij een zo breed mogelijke doelgroep, zowel op het gebied van de actieve als de passieve cultuurparticipatie. 

Over Het Residentie Orkest

Na het wervelende succes in 2016 werken De Dutch Don't Dance Division en het Residentie Orkest opnieuw samen aan dit bizarre sprookje: het beroemde verhaal van Lewis Caroll op muziek van Tsjaikovski. Thom Stuart (artistiek leider De Dutch Don't Dance Division) vertelt dit mysterieuze en onwerkelijke verhaal met even geniale als sprookjesachtige choreografieën en prachtige decors, die zijn geïnspireerd op de wondere wereld van graficus M.C. Escher. Het Residentie Orkest vertolkt de muziek van P.I. Tsjaikovski op sublieme wijze. Dit 'vierde' ballet van de beroemde componist is op inventieve wijze door Carl Davis samengesteld en bewerkt.