De Danspublieksprijs: Stem vandaag nog!

 Stem vandaag nog!De Dans Publieksprijs is een initiatief om het danspubliek een stem te geven. Voor de editie van dit jaar kun je nog tot en met woensdag 12 februari stemmen op jouw favoriete danser en choreografie.

Dans Publieksprijs

De prijzen voor beste danser en beste choreografie worden uitgereikt in de categorieën gesubsidieerd gezelschap en vrije productie. Ook kent de organisatie een Oeuvreprijs toe en kiezen critici uit de ingezonden nominaties de winnaar van de Critics’ Choice.

Maar liefst 2.500 dansliefhebbers zonden hun favoriete danser, choreografie en nominatie voor de Oeuvreprijs in. Op basis van de meeste inzendingen is er een lijst van officieel genomineerden samengesteld.

Wie is jouw favoriete danser of choreograaf?

Een greep uit de genomineerden:

Dansers: Marne van Opstal (NDT I), Michaela DePrince (Junior Company), Rutkar Ozpinar (De Dutch Junior Dance Division), Maya roest (Scapino Ballet Rotterdam), en Regilio Sedoc (Danstheater AYA).

Choreografieën: How long is now (Conny Janssen), Sacre du Printemps (Shen Wei), Le Chat Noir (Ed Wubbe), Red, Yellow & Blue (Isabelle Beernaert), en Kreutzer (Thom Stuart).

Stem vandaag!

Stemmen kan tot en met 12 februari via dit formulier, dus wees er snel bij! 

Uitreiking Danspubliekprijs

De uitreiking van de Oeuvreprijs en Critics' Choice vindt plaats op 14 februari. Dit gebeurt na afloop van de voorstelling Rotunda tijdens Holland Dance Festival in Theater aan het Spui in Den Haag.

Meer inspiratie