Dansworkshops tijdens Talent Day van Nederlands Dans Theater

Talent Day van het Nederlands Dans TheaterDe Talent Day van het Nederlands Dans Theater biedt de mogelijkheid voor zowel professionele dansers als dansstudenten om zich verder te ontplooien. Op zondag 15 december zijn er de hele dag lessen en workshops in het Lucent Theater in Den Haag.

De Talent Day heeft een gevarieerd programma van 10:00 tot 17:00 uur. De deelnemer stelt zelf zijn dagprogramma samen, bestaande uit onder andere lessen in klassiek ballet, workshops die ingaan op de specifieke danstaal van choreografen en een Q&A met één van de dansers van het NDT.

Workshops

In de ochtendlessen klassiek ballet en pilates werk je aan je lichaamsbewustzijn, techniek en kracht. Inschrijven voor de les klassiek ballet kan alleen via de wachtlijst, maar wie in de ochtend goed van start wil kan nog bij de les pilates terecht. Op deze website kan je je nog inschrijven voor de workshops.

Wegens succes is ook de masterclass gericht op de danstaal van choreografe Crystal Pite volgeboekt. Ook hier is er een wachtlijst. In de middag zijn er nog wel plaatsen beschikbaar in twee andere workshops die de focus leggen op een specifieke danstaal: die van NDT-choreografen Alexander Ekman, Sol León en Paul Lightfoot.

Programma II

In de voorstelling Programma II van het Nederlands Dans Theater komen stukken naar voren van Crystal Pite, Sol León en Paul Lightfoot. Maar op 15 december zijn er ook twee wereldpremières door Alexander Ekman en gastchoreografe Gabriela Carrizo. Een kaartje voor de voorstelling is apart te koop via de website van het Lucent Danstheater en geeft de deelnemer korting op de workshops van eerder die dag.