Dansworkshops Stichting Flamenco Limburg

Maria PendersOp zondag 1 december 2013 en zondag 5 januari 2014 organiseert Stichting Flamenco Limburg twee workshops en een lezing. De danslessen worden gegeven door dansdocente Maria Penders onder begeleiding van gitarist Jeroen Melkert. De lessen zullen plaatsvinden in Weert (1 december) en Beek (5 januari).

Dansworkshops

Er worden drie verschillende workshops aangeboden. Op 1 december wordt een flamencoles voor (semi)gevorderden aangeboden met waaier en sjaal. Op 5 januari wordt er een lezing gegeven over de geschiedenis van flamenco en de verschillende flamencostijlen. Stichting Flamenco Limburg biedt ook een kennismakingscursus aan op 1 december en 5 januari voor mensen die nog nooit flamenco hebben gedanst.

Dansdocenten

Stichting Flamenco Limburg is in augustus 2013 opgericht met als doel de flamencokunst meer bekendheid te geven door activiteiten te organiseren. Dit doen zij in samenwerking met dansdocente Maria Penders. Zij heeft een opleiding gevolgd bij bekende flamencodansers in Andalusië en is eigenaresse van dansschool El Candil. Ook gitarist Jeroen Melkert is opgeleid in Spanje en heeft bij meerdere gezelschappen gespeeld. Hij heeft sinds kort zijn eigen flamencogroep opgericht.

Informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Stichting Flamenco Limburg. Wil je je opgeven voor een van de workshops of de lezing? Mail dan naar flamencolimburg@gmail.com.

Meer inspiratie