Dansworkshops als fundraiser voor kansarme jongeren in Brazilië

Changing Lives Through DanceElke tweede zaterdag van de maand vinden er workshops plaats in Amsterdam West als fundraiser voor Changing Lives Through Dance 2014. Dans mee, doneer en steun kansarme jongeren in ontwikkelingslanden!

CLTD 2014 Brazilië

Changing Lives Through Dance gaat deze zomer weer naar Aimorés, MG-Brazilië om een project van acht weken te verwezenlijken. Gedurende deze periode krijgen de jonge amateurdansers—in de leeftijd van 13-24 jaar—de mogelijkheid om deel te nemen aan moderne dans en jazzdanslessen. Daarnaast vinden er repetities plaats om toe te werken naar een avondvullende voorstelling voor familie en vrienden en de gemeenschap.

In voorgaande jaren vond de voorstelling plaats in het theater van Instituto Terra (Aarde Instituut) opgezet door de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado om de regio te herbeplanten wat geleden had onder bodemerosie door boskappingen. Lieneke’s leerlingen in Brazilië reflecteerden op de danslessen en vertelden dat ze meer zelfvertrouwen hebben opgebouwd, focus en discipline hebben en een gevoel van hoop voor de toekomst. Door middel van de dans vinden ze meer rust in zichzelf en krijgen handvatten toegereikt om beter om te gaan met ervaringen als (huiselijk) geweld en drugs. Dans heeft dus een helende en positieve uitwerking.

Eerdere projecten van CLTD vonden plaats in 2012 in India en Brazilië:   

 

Fundraiser workshops 

Elke tweede zaterdag van de maand (maart-april-mei) zijn er fundraiser workshops in Amsterdam. Deze workshops zijn voor alle leeftijden en alle niveaus. Alle opbrengsten van de workshops gaan naar CLTD 2014 Brazilië. In de eerstvolgende workhops krijg je:

8 maart: moderne dans (15.00 - 16.30) & graffiti (17.00 - 18.30) 
12 april: zumba & capoeira fusion
10 mei: jazz dans & theater 

Je kunt je voor de workshop aanmelden door middel van het sturen van een bericht op de CLTD Facebook pagina. Op deze manier ontvang je tevens het adres van de locatie.

Changing Lives Through Dance 

Changing Lives Through Dance organiseert danseducatieprojecten voor kansarme jongeren in ontwikkelingslanden, zoals India en Brazilië. Deze organisatie is in 2012 opgericht door Lieneke Mous met als doel om jonge mensen te helpen en rehabiliteren die anderszins niet de mogelijkheid krijgen om zichzelf op creatieve en artistieke wijze uit te drukken. Lieneke is dansdocent en choreograaf, woonachtig in Amsterdam, en heeft een Master of Fine Arts in Dance van de Universiteit van Oklahoma-VS. Haar missie is om de wereld te verbeteren door middel van dans.