Dansworkshop Sabar tijdens Music Meeting

Dansworkshop Sabar tijdens Music MeetingTijdens Music Meeting hoef je als muzikant niet alleen maar te luisteren, maar kun je ook zelf deelnemen aan een aantal workshopbands, masterclasses en een openbare repetitie. Eén daarvan is de dansworkshop Sabar, een Senegalese muziekvorm waarin dans en percussie van oudsher hand in hand gaan.

Tijdens de workshops krijg je de kans om samen met professionele en gevierde artiesten muziek te maken en te leren van hem/haar en je medemuzikanten. Als afsluiter volgt soms een optreden samen met deze artiest op Music Meeting.

Dansworkshop Sabar

Tijdens Music Meeting krijg je de kans meer te leren over dit muziekgenre, bekend gemaakt door Youssou N'dour. In drie repetities wordt toegewerkt naar een samenwerking tussen dans en percussie, na één aparte repetitie gaan de groepen twee keer samen repeteren. De percussie- en dansgroep presenteert het resultaat gezamenlijk op het Intro-podium tijdens Music Meeting.

In de dansworkshop onder leiding van Sophie Schouwenaar maak je kennis met deze opzwepende en ritmisch gecompliceerde Senegalese dans. Sophie maakt je wegwijs in de maat en leert je de beginselen van sabar-dans. Ze geeft sinds 2007 sabarlessen in Nederland en kan met recht een pionier genoemd worden op dit gebied. Jaarlijks reist ze naar Senegal om de nieuwste passen mee terug te nemen.

Data en tijden workshops:

  • Vrijdag 6 juni: 20:00 - 22:30 (aparte workshops percussie en dans)
  • Zaterdag 7 juni: 12:00 - 16:00 (percussie en dans samen)
  • Zondag 8 juni: 11:00 - 13:00 (percussie en dans samen)
  • Zondag 8 juni: 17:15 - 17:45 optreden tijdens Music Meeting @ Intro-podium

Mee doen met de dansworkshop? Wees er snel bij want vol=vol.
Je kunt je aanmelden via: www.musicmeeting.nl/nl/workshops

Meer inspiratie