Dansworkshop Introdans en Kröller-Müller voor 50-plussers

Workshop Kröller-Müller Museum en IntrodansHet Kröller-Müller Museum organiseert in samenwerking met dansgezelschap Introdans op 23 en 30 januari 2014 een dansworkshop voor 50-plussers. Moderne kunst beweegt : mic/MAC neemt de deelnemer mee op een actieve tocht door het museum, waar bekende en minder bekende kunstenaars onder de loep worden genomen.

Op beide donderdagen zijn er twee momenten om de workshop te volgen, van 10:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 15:30 uur. In mic/MAC komen allerlei soorten kunstenaars voorbij, zo ook het werk van de Amerikaanse choreografe Lucinda Childs, die vorig seizoen een nieuwe productie schreef voor Introdans.

mic/MAC is een zoektocht naar essentie en geduld, minimalisme en uitdrukkingskracht, waarin de relatie tussen dans en kunst op zijn kop wordt gezet.

Inspiratie

Moderne kunst en moderne dans vormen een inspirerende combinatie. Eerder wierp een samenwerking tussen Introdans en het Kröller-Müller Museum al zijn vruchten af tijdens het cross-over project ‘Dancing with the Arts’ (2010-2012). Het succes dat deze actie opleverde viel ook op bij andere museumbezoekers. Moderne kunst beweegt: mic/MAC is het vervolg op dit project.

Informatie

Deelname aan de workshop kost € 25,- (dit is inclusief entree park en museum). Er is tot 16 januari 2014 gelegenheid om je aan te melden voor de workshops door een mailtje te sturen naar info@kmm.nl. Vermeldt welke workshopsessie de voorkeur heeft en laat (indien mogelijk) ook je tweede keus weten. Per sessie is er plaats voor 20 personen.

Op de website van Introdans staat meer informatie over de workshop.