Dansweek rondom choreografie Addio alla Fine

Addio alla Fine van het ICKamsterdamIn de Stadsschouwburg in Amsterdam is van woensdag 22 tot en met zaterdag 26 januari een Dansweek georganiseerd in het teken van de dansvoorstelling Addio alla Fine. Gedurende deze week zijn er diverse activiteiten rondom de show, zoals workshops, een lezing, een diner en een borrel.

Addio alla Fine is een choreografie van Emio Greco en Pieter C. Scholten, die in 2012 in première ging tijdens de Nederlandse Dansdagen. Greco en Scholten nemen het publiek mee op een reis naar een fysiek en mentaal nulpunt; een nieuw begin.

Meer weten over Addio alla Fine

De voorstelling viert haar Amsterdamse première in de hoofdstad op woensdag 22 januari. Addio alla Fine wordt erna nog een keer uitgevoerd tijdens de Dansweek, op donderdag 23 januari. Voorafgaand aan de voorstelling is er op beide dagen een tweegangendiner. Op woensdag is er voor de voorstelling ook een bijeenkomst over dans en maatschappij, waar Hans Boutellier - bekend van zijn boek De Improvisatiemaatschappij - het woord zal doen. Na afloop is er een borrel.

Workshops

De Dansweek is georganiseerd door het International Choreographic Arts Centre (ICKamsterdam), een platform voor hedendaagse dans. Naast de voorstelling en de omringende activiteiten organiseert het ICKamsterdam ook twee workshops in het kader van Addio alla Fine.

Deze workshops worden gegeven in de ICKamsterdam studio Habertu in de Warmoesstraat. Onder leiding van voormalige ICK-dansers Jesús de Vega en Suzan Tunca maken professionele dansers, dansdocenten en amateurdansers kennis met de basis van het artistieke werk van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Informatie

Voor meer informatie over de Dansweek en de voorstelling Addio alla Fine, bezoek de website van het ICK.