Dansweek Gelderland laat je proeven van Gelderse dans

Dansweek Gelderland laat je proeven van Gelderse dansVan vrijdag 5 tot en met zondag 14 oktober vindt voor de negende keer Dansweek Gelderland plaats. Het KCG, het Gelders kenniscentrum voor kunst en cultuur, maakt met dit dansfestival dans in Gelderland zichtbaar. In samenwerking met diverse Gelderse dansscholen, gezelschappen en creatieven, biedt het KCG een week vol voorstellingen, gratis workshops en open lessen aan, die op verschillende locaties in de provincie plaatsvinden.

Het programma

Dansweek Gelderland laat de bezoeker op diverse manieren dans zien en ervaren. Zowel professionals als amateurs zijn te zien in stijlen variërend van klassiek ballet, moderne dans, salsa en oriëntaalse dans, tot stijldansen, folklore en rolstoeldans. Er is nieuw werk te zien van een aantal gerenommeerde dansgezelschappen en choreografen, waaronder Introdans, Rezgui Company en David Middendorp. Onder de noemer Dans om de Hoek organiseren meerdere dansscholen open dagen. Hier zijn presentaties te zien, lessen te volgen en worden er bij een aantal dansscholen gastdocenten uitgenodigd voor workshops.

Dansproeverij

Tijdens de Dansweek vindt ook de Dansproeverij plaats. Hier kan er gratis kennis gemaakt worden met dans en dansmakers uit Gelderland. In Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Nijmegen, Nunspeet en Winterswijk zijn er verschillende gratis workshops te volgen in verschillende stijlen, waaronder Indiase dans, rolstoeldansen en nog veel meer. Deze workshops zijn voor een ieder toegankelijk en dienen van te voren via de website gereserveerd te worden. Daarnaast zijn er presentaties te zien, onder andere van dansstudenten van Artez en van de Nationale Balletacademie.

Voor meer informatie en reserveringen, bekijk hier de website